2015 blogglista

I extrem blogginspirationstorka så tar jag för mig en blogglista; om 2015.
 

En bild från januari 2015.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förr? 

Ja, många saker! Jag var ute på interrail med min älskling, jag jobbade på skribaläger i Esbo och jag fick mina fötter opererade!

Fick någon du känner barn? 

Ja! Min älskade syster fick ju lilla Ivar. Och jag blev moster pånytt <3 

Dog någon som stod dig nära? 

Nej, ingen som stod mig riktigt nära, tur nog! Ett par mycket tragiska dödsfall fick mig ändå ganska ledsen. 

Vilka länder besökte du? 

(Kronologisk ordning)
Estland, Spanien, Frankrike, Monaco, Italien, Österrike, Slovenien, Kroatien, Sverige, Danmark. 

Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016? 

Tycker nog att jag hade de flesta fina ingredienserna i 2015. Men kanske lite mer beslutsamhet och framtidstro! Jag har känt mig ganska osäker inför framtiden och inför vad jag skall utbilda mig till, så vill gärna få lite klarhet i det. Har inte heller känt mig så förväntansfull inför framtiden som tidigare, kanske just för att jag inte vet vad jag vill. Men nog vet jag att det blir bra, alltid.

Vilka datum kommer du alltid att minnas? 

14.2 Vändag och resa till Tallinn. 
16.5 Dagen då vi äkte iväg på interrail.
27.6 Min födelsedag, mer om den i en senare fråga.
7.9 Min operation. Jag var så nervös och livrädd inför detta. Men det gick bra. Efteråt och några dagar efter operationen så gjorde det så ont att jag inte visste hur operationen på något sätt kunde ha varit värt smärtan, men nu, när jag går korrekt(are) och kan ha (nästan) sådana skor som jag vill så känns det nog BRA.
13.12 Andra dagen på jobbet som Lucia-chaufför och storasyster i Östnyland. Var så sjukt spänd och har aldrig känt mig så tankspridd som efter den dagen. Men allt gick bra.
24.12 Jul, jul, älskade jul. 

Huuu, vad lycklig jag är att fötterna inte ser ut sådär mera. Känner nästan hur ont det gjorde.

Tallinnresan i februari var något jag länge kommer att minnas.

Vad var det bästa som hänt dig under året som gått? 

Kanske fotoperationen. Tackar C som övertygade mig att gå till läkaren ännu en gång för att få det undersökt, och tackar Åbos kunniga specialister som för första gången någonsin kunde tala om för mig vad som behövde göras. 

Vilket var ditt största misstag? 

Alltså så sjukt svår fråga. Jag känner ofta press på att göra femtielva olika saker med mitt liv, så om jag tänker utgående från det så har jag nog inte uppnått allting. C brukar skratta åt mig när jag snackar om "samhället" som kräver det ena och det andra, och lite dumt är det ju nog att man bygger upp bilder av hurdan man borde vara, enligt "samhället". Som man inte ens kan definiera; vem är det? 
Hur som helst, så kommer jag nog inte på något jättestort misstag från år 2015. Tur det. 

Vilket var ditt bästa inköp? 

Kanske interrailresan.

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra, mat, operationen och resor. Och kläder och skor :D.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2015? 

Hmm, på grund av esboskriborna så är det nog Mökkitie av Arttu Wiskari. :D 

Vilket program har varit det bästa på tv? 

Downton Abbey <3. Alltid. Snyft. Får väl titta genom hela serien pånytt nu.
Sherlock (BBC) med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman. Hela serien är så genialisk. 
Sen har jag och C också tittat på Breaking Bad, som var jättebra. Och nu tittar jag på Suits, underhållande. 
Aijo, och så har jag och C också tittat genom hela Hotel Hell med Gordon Ramsey, haha. Kanske den får rösten som bästa reality show.

Vilken var din största musikaliska upptäckt? 

Kanske det att jag i smyg ibland kan tycka om vissa finska sånger. Men ytterst sällan. :D 
Luciorna sjöng "Heinillä härkien" (julpsalm) och jag tyckte den var så sjukt fin, så jag kollade upp den på svenska (Fridfullt i drömmar)... Men där vann nog den finska versionen ALLA GÅNGER.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Var på skribaläger. I sig var lägret riktigt mysigt, även om det var början av min karriär i Esbo och kände mig lite osäker. Men på min födelsedag så var jag nog jätteledsen... jag ville bara vara hemma och fira med C och vänner och familj, inte vara på ett läger där majoriteten inte känner mig ens! Blää, tummen ner för det. 

Hur kommer 2016 skilja sig från 2015? 

Jag kommer att sitta som ordförande i TSF.
C kommer att bli klar med studierna och söka jobb.
Jag kommer att (förhoppningsvis) bli färdig kandidat. 
Jag kommer hela året att ha en liten systerson att hälsa på och tycka om. 


Den här lilla, som inte är så liten mera, kom till familjen under 2015. Mini-katten, Choko-kattens största glädjedödare och ärkerival.

09.01.2016 kl. 13:42

Om en dag förra vintern

 

I februari gick jag en kurs i Islam, och vi fick gå på besök till Åbos moské. Jag blev så berörd av besöket då, att jag genast tänkte att min "föreläsningsdagbok" från den dagen skulle få hamna på bloggen när kursen var slut. Så här kommer den, om en dag förra vintern:

 

Idag var vi på besök i Åbos moské. Jag fick jättemånga intryck av stället och människorna där, jag var riktigt berörd efter besöket. När vi kom dit så möttes vi av flera personer som alla hade sin uppgift i den sunnimuslimska församlingen. Mannen som visade de olika rummen och var den ledande figuren, är ordförande i församlingens styrelse. De har en styrelse för att vara säkra på att representera olika folkgruppers åsikter inom församlingen. Till församlingen hör muslimer från många olika länder och folkslag, så det är viktigt att ta allas åsikter i beaktande. Församlingens officiella språk är finska, eftersom alla som går där inte förstår arabiska. Imamen som jobbar där kan dock inte finska, så när han leder bönen eller predikar så går det oftast på arabiska, med översättning till finska och engelska. Alla som jobbar inom församlingen är frivilligarbetare, utom imamen (och hans tjänst inrättades först för något år sedan).

 

Denna församling har funnits sedan år 1993. I början hade de inte dessa utrymmen som de har idag, utan samlades i kulturcentret Brahe. Idag har moskén tre huvudsakliga rum (för bön), men församlingen har växt så stor att dessa tre rum inte ens är tillräckligt. Församlingen har ca 1500 medlemmar, varav 300-400 brukar komma på fredagsbönen i moskén. Det händer mycket annat än bönetillfällen i moskén. Varje dag håller imamen en föreläsning, och genom veckan finns det allt från barn- och ungdomsverksamhet till studium av Koranen och olika tävlingstillfällen. Under ramadan händer det extra mycket i moskén; då kommer en stor del av församlingen till bönetillfällen varje dag, och det ordnas fester för både vuxna och ungdomar.

 

Jag fick ett väldigt gott intryck av människorna som jobbade i moskén. Imamen, som endast pratade arabiska, verkade så snäll. Han lyfte stolar när alla vi studeranden inte hade någonstans att sitta, och så gav han också upp sin egen sittplats i ett skede för att ge plats åt oss. Jag tycker att han verkade vara ett riktigt praktexempel på muslim. När vi tog upp frågor om tro så svarade han. Han förklarade med sådana gester att man nästan förstod allt han sade bara av att se på honom. Han förklarade bland annat att om en människa syndat mot Gud så måste man sluta med det och ångra sig, för att få förlåtelse. Om en människa syndat mot en annan människa så måste man gottgöra det (till exempel lämna tillbaka något man stulit, säga sanningen), ångra sig, och be om förlåtelse både av den andra personen och av Gud.

 

En annan trosfråga som kom upp handlade om avbildningen av levande ting inom islam. Jag visste inte från tidigare att man inte får avbilda människor eller djur, jag trodde att man bara skall undvika att avbilda profeter eller Gud. Detta var alltså ytterst intressant. Imamen förklarade att det är förbjudet att avbilda levande varelser eftersom att människan genom historien ofta har använt dylika bilder till avgudning. Han förklarade att man får rita människor eller t.ex. laga dockor om de är till för undervisning eller något annat nyttigt syfte. Det är bara avbildning i mening att idolisera som är förbjudet. Man får också ha foton på ledare eller på helt vanliga människor, men inte om deras syfte är att hänga på väggen för att bli idoliserade.

 

Om man vill bli muslim så är den ”officiella” processen ganska kort. Man skall endast läsa trosbekännelsen och ha vittnen. Men före man läser trosbekännelsen så skall man sätta sig in i den muslimska tron och i Koranen. Alla muslimerna som var med oss i moskén menade att detta är det enda sättet att ta reda på vad islam handlar om. Man måste själv sätta sig in i läran och tron för att sedan kunna bestämma vad som är den ”riktiga” islam. På samma sätt kan ingen som inte är muslim säga vad islam handlar om. Inom islam finns det för den delen också många meningsskiljaktigheter; är Åbos islamiska församling den rätta islam? Är ISIS den rätta? Eller kanske Al Quaida? Personligen tror jag att ens personlighet speglar hurdan man anser att islam är. Om man vill kriga och är aggressiv så stöttar man sig säkert på de krigiska delarna av islam.

 

Radikalisering är också en utmaning som det muslimska samfundet försöker kämpa mot. De ordnar verksamhet i förebyggande syfte, för att undvika en radikalisering hos sina församlingsmedlemmar. Det finns alltså ett ”inre hot”, men på samma gång finns det ett yttre som man aktivt också försöker bekämpa. Det finns vandaler och andra motståndare som försöker göra det muslimska samfundet illa utifrån, och dessa gör man också allt för att försöka bekämpa genom samarbete med andra instanser. Den inre radikalismen berättade ordföranden att oftast sker hos sådana muslimer som nyss har konverterat, och som dessutom kommer från en jobbig bakgrund. De berättade att de för tillfället känner till tre muslimska pojkar som rest till Syrien för att kriga, varav en har dött. Samtliga av dessa är finländska pojkar som konverterat och radikaliserats.

 

De muslimer som har svårast att identifiera sig i Finland är andra generationens muslimer som bor här. De som flyttat hit (första generationen) har hållit fast vid sina värderingar hemifrån och känner en stark muslimsk identitet. Andra generationens muslimer däremot, känner en finländsk identitet eftersom de aldrig har bott någon annanstans; men däremot ser resten av samhället på dem som ”annorlunda” och som om de tillhör en minoritetsgrupp. Ändå fick jag bilden av att de muslimer som kommer till Finland och Åbo har det relativt bra, och i alla fall i dagens samhälle inte känner sig så utstötta (även om en viss religionsfientlighet finns gentemot dem, i synnerhet nu efter terrorattacker runt om i världen). Jag är glad över att vi fick träffa dessa muslimer och jag fick en ytterst positiv bild av dem och det jobb de gör. Jag skulle gärna gå dit igen och prata med dem ännu längre. 

(Karin Karlsson, 19.2.2015)
 

12.10.2015 kl. 20:05

Sommaren var kort

Nu har sommaren 2015 tagit slut och jag är tillbaka i bloggvärlden (och i universitetsvärlden). 

Är just nu i Vasa på praktik som krävs för lärarutbildningen. Jag följer med lektioner, och håller även några. Detta sker på en övningsskola som är i samarbete med Åbo Akademi. På eftermiddagarna har vi även föreläsningar och seminarier på universitetet. Men just nu har jag veckoslut och har idag njutit av solen och lugnet! Snart kommer min kära syster hit på besök, och sedan har jag bara två veckor kvar av praktiken. 

Resten av sommaren har gått mycket snabbt. Jag har varit på fyra läger, två barnläger och två skribaläger! Dessutom har vi hunnit åka ett varv till Sverige med C, gått på några grillfester, hängt med kompisar och bara tagit det lugnt. Sommarens tema har också varit fiske, och både jag och C har fiskat mycket! Skoj!

Sophia letar efter jobb i Stockholm och tror att hon hittat något bra! Till höger den traditionella svampmiddagen i Pernå, och typ första varma kvällen nånsin (den här sommaren). 

En underbar kväll på Paahtimo med två fina. 


Första bilden beskriver min och Cs båtfärd till Sverige, den andra bilden beskriver lite av vårt fiskande denna sommar. 

Några fina vänner <3

Och en annan ny fin vän. Samt typ en av dom kanske 5 bilder jag tagit på mina skribaläger i sommar. 

Sen har jag ju förstås också varit med djuren. Här är en av sötisarna.
 

Sååå, fastän vädret har varit kallt och ruskigt (till största delen) så har jag njutit av min sommar och tyckt att den gått ovanligt snabbt. 

Nu kämpar jag mig framåt, och blogginspirationen har kommit tillbaka! Efter praktiken blir det en vecka i Åbo och sedan fotoperation. GLUNKS. 

Aijo, och så har familjen skaffat en kissemiss till. Mini heter hon, och är världens sötaste katt efter Choko. 

 

 

 

15.08.2015 kl. 16:29

Interrail 2015 - dag 3&4

Tågen var fulla så vi lyckades inte ta oss till Théoule-sur-Mer som vi ville, från Barcelona. Istället fick vi ta tåget till Marseille, och vänta till nästa dag innan vi lyckades ta oss vidare. 

På tåget behövde man lite ohälsosam vending machine mat. 

I Marseille lyckades vi tappa bort oss i slumkvarteren; en riktigt obehaglig upplevelse p.g.a. upplopp som hände just då vi kom upp ur metron, rakt in i slummet. På den övre bilden syns de första husen som jag kunde fota när jag kände mig tillräckligt trygg för att stanna och fota. 

Sedan vände vi runt hörnet och BAAAM, där stod en enorm, randig kyrka! Tyvärr var den stängd. Det mesta i Marseille var stängt (måndag kväll, ca kl 20), vilket var synd. Restaurangerna var stängda och ingenstans såg man små öppna butiker...

Hamnen var i alla fall fin. Många snygga båtar! 

På morgonen nästa dag så tog vi äntligen tåget till Théoule. Här några minnen från väntan på tåget.

Ett gulligt par som C lyckades fånga på bild då de traskade ner för trapporna från tågstationen i Marseille. 

Äntligen framme i Théoule! Och vyn vara fantastisk. 

Claus lyckades fånga sitt livs första gecko. Den var ganska söt. Sen bet den honom, men till och med det var ganska sött. 

Vi gick på promenad ner till centrum, för att hitta en matbutik. På vägen gick vi till stranden, där vi hittade många små bitar ur ett Huvudstadsblad. Lite roligt. 
Bilden i mitten togs några sekunder efter att C tappade min sko i vattnet, så resten av dagen (och nästa morgon) fick jag gå med våt sko :D. Tur att vädret här ännu var ganska varmt. 
När vi kom tillbaka från vår promenad så hade komplexets personal (där vi bodde) gått hem, och vi hade ingen nyckel till porten för att komma in. Vi försökte ringa till Cs släkting som ägde lägenheten där vi bodde, för att få koden till porten. Tyvärr fick vi inte tag på honom. Så där satt vi, utanför en port, helt utan hopp. Sedan plötsligt kom det en tant gående med sin hund. Hon frågade oss först på tyska om vi ville in, och sedan på engelska. Hon var en österrikisk dam, påväg på en middagsbjudning i komplexet. Hon tyckte synd om oss som satt där utlåsta, och släppte in oss. TUR! Nästa problem var att komma in i huset, eftersom vår nyckel inte fungerade dit heller... vid det laget fick vi sån tur tag på Cs släkting som hjälpte oss ;). Men lite spännande nog.

Nästa dag måste vi ta ett tidigt tåg vidare mot Venedig. Mer om det senare. 

15.08.2015 kl. 16:03

Interrail 2015 - dag 1&2

Jess! Fiilisen var på topp när vi åkte iväg till Barcelona! Vi visste att vi hade tt äventyr framför oss, och vi njöt! 

Då vi kom fram så lyste solen, och vi tog oss till hostellet. Det var på ett lite halvslummigt ställe, men inget fel på det! 

Claus inspekterade genast balkongen. Vi hade utsikt över ett tak, och sen över massor med balkonger som folk hängde sina kläder på tork på!

Barcelona var nog jättefint, men lite dystert när solen inte kom ner i de smala gränderna. Dessutom luktade det avlopp och var allmänt ganska smutsigt :( Vi njöt ändå, och hann titta på ganska mycket, äta middag på McD (surprise surprise) och shoppa, innan första kvällen var slut! Huhhu va fötterna var döda efter det! 

Nästa morgon steg vi upp i god tid för att hinna till Sagrada Familia. Ändå fick vi vänta i över 3h på våra biljetter, stön. Nå, vi hann kolla in den delen av stan också!

Det var supersvårt att fota inne i kyrkan, men lite av stämningen kanske vi ändå fick att fastna. Både jag o C blev förvånade av enkelheten på insidan av kyrkan. Utsidan är väldigt snirklig med tusentals små detaljer i gotisk stil, medan insidan var ganska enkel. Endast uppe i taket var det lite mer detaljrikt. Fin var den i alla fall!

Claus tyckte det var tråkigt att vänta på att komma in i kyrkan så han fotade papegojorna och de andra fåglarna som fanns i träden runtomkring. När vi gick genom stan efter kyrkan så stötte vi också på ett annat hus designat av Gaudi (han som ritat Sagrada Familia). Mycket intressant!

På kvällen hann vi ännu gå till hamnen ett varv, det var jättefint där. 

Barcelona fick inte fulla poäng av oss, mest p.g.a. smutsen, lukten och att man inte kände sig helt säker hela tiden. Poängen får ändå bli ganska höga, eftersom det var en vacker stad och vi inte hann med allt man skulle kunna titta på där. Minuset för oss var att vi var där på en söndag, så många butiker var stängda. Plusset var vädret! Barcelona gav oss nog det vackraste vädret på hela resan. 

07.06.2015 kl. 18:47

Nu lever sommaren


Vackra sommarparadiset Houtskär.

 

Nu lever sommaren - och bloggen är lite död! Hups. 

Jag planerar och fixar många inlägg från Interrail-resan som vi gjorde med C i maj, håll till godo! Det tar dock superlänge att gå igenom och redigera bilderna... 

Efter resan har jag redan hunnit med mycket! Jag har firat en fin systerson som blivit student, jag har hjälpt till med flytt från Helsingfors till Pernå, jag har varit på barnläger på Pellinge och så har jag varit på utflykt till Houtskär! C är ju där en vecka (och jag skall på läger imorgon och en vecka framåt), så ville åka och hälsa på! Superkiva var det ju! 

Vi var ute på promenad på Houtskär och solen lyste! Sedan gick vi till gästhamnens restaurang Skagen för att äta lite hamburgare. Mums.

Jag var en lycklig tjej. 
På lördag kom jag hem, for via Borgå och träffade några av världens bästa kompisar och idag har jag tagit det lugnt. Imorgon blir det skriba i Esbo! Jess! Wish us luck!

 

07.06.2015 kl. 18:42

I maj vill jag...

Vad är ditt mål under maj månad?

Att försöka bli gladare och positivare än härtills. Jo, jag har nog alltid varit rätt så positiv, men vill försöka få bort klagandet och det onödiga surandet ännu mera! 

Vad kommer du vara beroende av?

Solen <3

Vad står det i ditt första inkomna sms för maj månad?

"I'm home! Och världens party i hela B och speciellt på min våning... ;)". Hanna som meddelade att hon kommit hem från vapp-festandet. Så fint :) (PS detta var whatsapp ;) )

Hur ser en typisk maj-morgon ut för dig?

Såhär långt har de varit ganska olika varandra. Jag har stigit upp och gått för att studera, stigit upp och kört till Borgå, stigit upp och gått på jobb (vikarie) och haft sovmorgon. Kommer något hända denna månad som aldrig hänt tidigare?

Jaa! Jag och C skall på interrail-resa genom Sydeuropa. Så, det blir några nya länder och nya städer att hälsa på! Wuhuu!

Vilka låtar finns på din spellista för maj?

Säg det. Har inte hunnit lyssna på musik så mycket på senaste tiden. Men ett måste är i alla fall att lyssna på Mumford & Sons nya album, har bara lyssnat på några sånger härtills.

Är det något du vill ha mindre av denna månad som du hade för mycket av förra månaden?

Uhm, stress med föreningsarbete! Men den önskningen har nog redan gått i uppfyllelse, eftersom vi idag hade det sista styrelsemötet för våren. :)

Är det något du vill ha mer av denna månad som du hade för lite av förra månaden?

Jaa! Sol! Värme!

Smider du redan planer inför sommaren?

Ja, har nog planerna ganska spikade redan. Det blir läger, läger och åter läger. Sen blir det lite inledande praktik i Vasa också. Och där emellan hinner jag vara lite ledig, och kanske åka ett varv till Sverige.

Bästa drycken i maj?

Har på grund av vårkänslor börjat längta efter två saker de senaste dagarna: iskaffe och smoothies. Nam.

Vad är det finaste någon sagt åt dig hittills under månaden?

Oj, vilken svår fråga. Jag har så många som säger fina saker. Kanske något som C, Inski, Laura, mamma eller pappa sagt? :)
...Och sen en kommentar som en vän skrev om mig på sin blogg. Verkligen rörande <3.

Vad hoppas du att någon ännu kommer att hinna säga åt dig innan månaden är slut?

Haha, jaa'a! Helst vill jag nog bara att alla är ärliga med mig! I ordets alla bemärkelser. :)

Lite bilder från ifjol i maj, och förra sommaren.

11.05.2015 kl. 20:57

7-8.5

Choko tittar på brittiska mysterier med mig.

En skön kväll med finaste Amanda <3

09.05.2015 kl. 14:55

Vappis

Vappen får ni se i form av bildbomb, med början på wappfrukost och avslutning på Vårdberget i majsolen. Tack alla för en fin vapp! ...och vi hade tur med vädret! Härligt! 

03.05.2015 kl. 22:49

Vårfest + sillis

Huhhu! Vårfest är nog så himla roligt: man får klä upp sig, ha en trevlig kväll med mycket roligt program, äta gott och vara med vänner! 

Ändå kändes detta års vårfest ganska stressig för mig, eftersom jag var speaker, skötte mycket av det praktiska både under och före festen, och ledde hela Ture Teolog-galan! (I vilken teologer och andra vänner vinner fina priser för olika saker). Jag skulle inte ha klarat kvällen utan all hjälp från resten av styssen, speciellt Inski, vårfestkommittéen och Claus, såklart. Tack!

Hur som haver, en riktigt rolig kväll blev det i alla fall! Många skratt hördes genom hela kvällen, och det är ju alltid ett gott tecken.Hade ingen kamera med mig, men föreningen fick en selfie-stick i 48-års present, så den kom väl till hands! Härligt, haha! 

Dagen efter så var det ju såklart dags för sillis. Sillismaten var nog av högsta kvalitet (tack I&O!), och sällskapet likaså. Där samlades vi alla, vissa tröttare än andra efter nattens strapatser. 

Det var extra roligt i år med vårfest + sillis eftersom vi hade fått med så många "utomstående"! Det kom med folk från Helsingfors-teologerna, från Joensuu-teologerna, och från många andra ämnesföreningar och nationer! Vi hade tillochmed fina Kajsa med från Kårens (och NAVIs) sida! Härligt!

Sillis-fiilis.

Vice-ordförande tackar och bockar, och hoppas på ett lika lyckat vårfest-veckoslut nästa år! 
(Med kanske lite mindre ansvarsuppgifter ;) )

 

 

26.04.2015 kl. 12:00

Njuter

Nu njuter jag. Jag njuter av tystnaden efter stress, vårfest och sillis. Jag njuter av våren. Jag njuter av de fina blommorna som står på mitt matbord. Och så njuter jag av livet. 

Sååå vackra. 

Jag vet att jag har 3 skolarbeten kvar innan sommarlovet. 
1) Utbildningssociologi, i vilken jag måste skriva två uppsatser
2) Religionsvetenskap, där jag måste skriva en uppsats
Och sen bär det av på Interrail!!

Har haft jättestressigt med vårfesten och med att få allting fixat i tid och allt att klascha. Men nu är det över och jag behöver bara njuta av friden. Skööönt!

Klänningen ser nästan svart ut, men är midnattsblå. Fin. Den övre rosetten är Kårbandet, och den nedre är TSF föreningsband. 

Denna vecka skall jag studera, hjälpa C med det sista för kandidaten, fira vapp och så åka hem till Borgå. Ikväll skall vi dessutom mysa. Ååå.

Nu då solen börjat titta fram allt oftare så behöver man skydd för ögonen. Köpte ett par snyggisar för någon vecka sen. Hade tänkt att jag kanske skulle köpa på resan, men nu blev det såhär. Har ändå ganska många saker jag tänker försöka hitta på resan. ;)

 

25.04.2015 kl. 15:50

Är det ett tecken på att man börjar bli vuxen...

...om man väntat hela dagen på att få se på valvakan? 

Tycker att det skall bli så intressant att se vad politikerna har att säga, hurdana reaktioner de får av resultatet, vem som vinner/förlorar valet, vart Finland är på väg...! 

Kanske det är helt bra att jag har samhällslära som andra undervisningsämne planerat i min lärarexamen? :D

19.04.2015 kl. 19:07

Veckor kommer, veckor går

Ojdå, har visst haft så fullt upp att jag inte ens hunnit blogga. 

Påsken kom och gick, och vi firade först hemma hos min familj och så hemma hos Cs familj. Massor av choko och massor av mat. 

Sedan kom jag ett snabbt varv till Åbo innan jag genast dagen efter tog bilen med Laura och körde tillbaka till Borgå. Vi skulle ju nämligen och jobba på förhandsröstningen till riksdagsvalet (som förövrigt är idag, gå och rösta om ni ännu inte har!). I Lojo märkte jag att plånboken med pengar, ID, bankkoder och allt blivit i Åbo. Just lyckat. Sån tur kom C redan två dagar senare till Borgå och kunde ta med den. 

Hemma väntade Choko-katten på mig. Myste lite med henne, såklart. 

Under den följande veckan gjorde jag sedan inte mycket annat än jobbade, åt och sov. De flesta dagarna så jobbade jag ju 12 timmar, så det blir inte tid för så mycket annat. På söndagen hann vi ändå lite fira C som fyllde 26! Jeij! 

Nu är jag tillbaka i Åbo och efter lite skolstress denna vecka så går vi in i vårfestvecka, med mycket planerande inför vårfesten nästa fredag. Skall bli riktigt roligt! Min plånbok tycker dock inte det... 

Igår hade vi dessutom Lukas, Kristina och Stella på besök. Jättetrevligt! På kvällen lagade vi hemlagad pizza och såg på Bucketlist. Har sett den förut och tyckte den var sorglig, men C insisterade på att den är rolig, så vi såg den pånytt. Nåja, det slutade ju såklart med att jag låg och snyftade. 

Hittade en rätt så gullig bild på mig och C från i vintras. 

19.04.2015 kl. 12:05

"Nu måste vi föra oss judligt"

...som C så fint sa före Sedermåltiden när han satte på sig sin kippa, förra tisdagen. 

Strax innan påsklovet så firade vi Sedermåltid med TSF. Det är den judiska påskhögtiden, och är en mäkta uppskattad fest bland teologerna. 

Vi drack mycket koshervin och sjöng judiska sånger. Och så läste vi bibeltexter och läste välsignelser. Haha, låter torrt men är superroligt!

Vet inte varför Laura är så lång om nosen, nåja, söta är vi allihopa!

Här har hon i alla fall blivit glad igen och firar ordförandeskapet som en prinsessa! :D

Claus poserar så vackert. Min allra finaste <3

07.04.2015 kl. 20:44

Gråtvarning upphöjt i tusen.

Okej, nu behövs det ingen blogglista där frågan "när grät du senast?" kommer, för här är svaret:

Så fint.

Förövrigt så har jag varit på dagssamlingar inför skriba detta veckoslut. Det skall nog bli en riktigt bra skriba!
Och så såg jag en påskhäxa idag, vandra ensam omkring i Salos dystra omgivning. Stackarn.
Dagens goda gärning får busschauffören som litade på att jag hade betalat för min bussbiljett trots att jag inte hade fått ett bekräftelsemejl eller hon hade mig på någon lista. Så fint att någon litar så på lilla mig - särskilt när en lögn skulle ha kostat henne en del av hennes lön isåfall. Tack. 
 

29.03.2015 kl. 20:39

 

Hej på dig!!

 

 

Jag är en 20-årig finlandsvensk flicka som gillar att upptäcka nya saker, träffa nya människor och att vara knasig. 
Dessutom gillar jag att ta stunder för mig själv, göra något kreativt eller dricka en kopp kaffe.
 


Jag bor just nu i Åbo och studerar vid Åbo Akademi. 
Sitter år 2015 som vice ordförande i vår ämnesförening Teologiska Studentföreningen. Kolla in vår hemsida här!
 

 

Denna blogg tror jag just nu att blir ett forum för mina tankar, mest. Men man vet aldrig vad som händer :).
Hör gärna av er, jag blir så glad av kommentarer!! 

<3 
 

 
Bloggar jag läser och tycker om:

Laura
Finaste Lauras blogg. Hon tar så fina bilder och skriver så ärligt om saker.
Amanda i Underlandet
Kära Amanda. Superinspirerande blogg och fantastiska bilder. Dessutom skriver hon en hel massa som jag tänker.
Hanna
Duktiga Hanna! Hanna tar superfina bilder! Och så är hon ju en så härlig vän annars också. Kolla in bloggen!

 

Senaste kommentarer